2019-2020 Eğitim-Öğretim Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programlara Kesin Kayıt Yaptırmaya Hak Kazanan Adaylar

DOKTORA / TEZLİ YL  / TEZSİZ YL PROGRAMLARIN KAYIT TAKVİMİ

Kesin Kayıt Tarihleri

27 - 29 Ocak 2020

Yedek Kontenjan İlan Tarihi

29 Ocak 2020 (18.00’dan sonra)

Yedek Kontenjan Kayıt Tarihi

30 - 31 Ocak 2020

NOT: YÖK’ün 20 Nisan 2016 tarihli çerçeve yönetmeliğinin 35. Maddesinin 6. Fıkrasına göre “Tezsiz yüksek lisans programları hariç, aynı anda birden fazla Lisansüstü programa kayıt yaptırılamaz ve devam edilemez” hükmü gereğince kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin herhangi başka bir programda kayıtları varsa sildirerek kayıt işlemi yapmaları gerekmektedir.

KESİN KAYITTA İSTENEN BELGELER

1.     Mezuniyet belgesinin onaylı örneği veya aslı ile birlikte fotokopisi,

2.     Not durum belgesinin (Transkript) onaylı örneği veya aslı ile birlikte fotokopisi,

3.     Yabancı dil belgesi (Doktora ve özel şartlarda belirtilen dil puanı isteyen yüksek lisans programları),

4.     T.C. Kimlik Numaralı Nüfus Cüzdanı ve fotokopisi,

5.     ALES (Akademik personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) belgesi,

6.   Erkek adaylar için yeni tarihli askerlik durum belgesi (Son 1 Ay İçerisinde Alınmış) (E-devlet üzerinden alınan belgeler de geçerlidir),

7.     2 adet fotoğraf,

8.    Online kayıt işlemi tamamlandıktan sonra çıktısı alınan başvuru formu,

9.  Banka Dekontu (Tezsiz Yüksek Lisansa kayıt yaptıracaklar için, ZİRAAT BANKASI  Aksaray Üniversitesi Rektörlüğü IBAN NO: TR93 0001 0000 2648 2391 3460 34),

1. Taksit : 2.025,00 TL

1. Taksit (Anlaşmalı Kurumlar) :  1.700,00 TL

1. Taksit (Üniversite Personeli) : 1.000,00 TL

Anlaşmalı Kurumlar : Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası, Aksaray Müteahhitler Birliği, Aksaray Barosu, Aksaray Sakatlar Derneği, Kamu-Sen, Memur-Sen (Belgelendirmek şartıyla)

NOT: Kayıtlar şahsen veya noter onaylı vekalet ile yapılabilecektir.

·   Kesin kayıtta istenilen belgelerin asılları alınmayacak olup, fotokopilerinin aslına uygunluğu kontrol edildikten sonra tasdik edilerek alınacaktır.

·  Enstitümüzde fotokopi hizmeti verilmemektedir.